Rendszerüzenet

Halacska csoport

Halacska csoport bemutatkozása

„Isten a mi oltalmunk” (Zsoltárok könyve 62,9)

A 2022/2023-as nevelési évet 25 gyermekkel kezdtük meg, többségük már harmadik éve jár a Halacska csoportba. Életkoruk betöltött 4-5éves kortól, a közel 6 éves korig terjed, ebből adódóan 8 kisgyermek elérte a tanköteles korosztályt. Kisfiúk és a kislányok aránya eltérő.
A Halacska csoportba járó gyermekek örömmel érkeznek az óvodába. Nyitottak, vidámak, baráti kapcsolataik kialakultak. Szeretnek énekelni, mondókázni, szeretik az építő és konstruáló játékokat, szívesen tevékenykednek a babakonyhában, a homok-víz asztalban különféle képességfejlesztő logikai játékot próbálnak ki, kedvelik a mozgásos tevékenységeket. Sok időt töltenek a szabadban, ahol lehetőség nyílik futkározni, rollerezni, biciklizni, csúzdázni, hintázni, hatalmas homokvárat építeni. Szívesen vesznek részt élményszerző kirándulásokon, tapasztalatszerző sétákon.
Az óvodában működő tehetségcsoportok közül néptánc, zeneovi, sakkjátszótér, ovifoci és angol foglalkozásokba kapcsolódtak be a gyermekek. Szívesen és egyre ügyesebben alkotnak. Mindennapok folyamán szívesen hallgatnak és mondanak meséket, verseket, kedvelik a táncos, énekes tevékenységeket. Az ügyes kiskezek biztonsággal használják az ollót, szívesen kipróbálnak új kézműves technikákat.
Áhítatok alkalmával hálát adnak Isten gondviselő szeretetéért a teremtett világban megtapasztalt csodákért.
Imádságaikban hálát adnak családtagjaikért, imádkoznak egymásért és az óvodánkért.
Szívesen bekapcsolódnak gyülekezetünk életébe és szolgálataikkal közösen dicsérik teremtő Istenünket.


A csoport munkatársai:

Tönkő Mónika óvodapedagógus
Baloghné Tóth Beatrix óvodapedagógus
Szabó Julianna pedagógiai munkát segítő munkatárs