A 2017-2018-as nevelési évet már nagycsoportosként kezdtük el a Jó Pásztor Református Óvoda Csengettyű csoportjában.

Az együtt eltöltött 3-3,5 év alatt sok szép élményt éltünk át, és ezt ebben a nevelési évben is folytatjuk.

Vidámak vagyunk, amikor találkozhatunk, és nagyon hiányoljuk, ha nincsenek jelen barátaink. Szeretünk együtt lenni, amit a mindennapi egyéni és közös élményekből merítünk. Ezekben megkapjuk a támogatást és ezekben fejlődik képzelőerőnk, együttműködési képességünk, egymás elfogadása, a másik gyerek iránti türelmünk, figyelmünk, megosztozásra való képességünk, és persze kitartó tevékenykedésünk.

Mindennapjaink része a sok éneklés, bábozás, barkácsolás, mozgás.

Sokszor alakítunk zenekart a magunk készítette hangszereinkkel, mesélünk, beszélgetünk a bábokkal, barkácsolunk tetszetős dolgokat, játékkiegészítőket fából, fonalból, papírból. Sokat mozgunk az óvoda udvarán, ahol biciklizhetünk, rollerezhetünk, az ovi-foci pályán labdajátékokat játszhatunk.

Érdekelnek bennünket a technikai és természeti környezet csodái. Egyre inkább eligazodunk a bennünket körülvevő világ ismeretében, a matematikai mennyiségek világában.

Az anyanyelvi játékok is részesei tevékenységünknek. Igazi kihívás ráismerni egy titkosnyelven elmondott szóra, igazán játékos dolog robotnyelven beszélni, feszült figyelmet és jó emlékező tehetséget kíván a szólánc játék.

Napjaink elmaradhatatlan része a hála Isten gazdag ajándékaiért.

Az elcsendesedés perceit, az áhítatot azért szeretjük, mert hallhatunk Isten szeretetéről, és Jézusról, akinek még a gyerekek is fontosak. Tudjuk azt, hogy értékesek vagyunk Isten előtt, hogy kincseket adott a szívünkbe, és a mennyek országa már most is itt lehet közöttünk, ha szeretjük Istent és egymást is.

Sok örömünk volt az őszi kirándulásokban, az óvodánkban meghallgatott zenei előadásokban, és a Vojtina Bábszínházban látott mesei előadásokban.

Többen részesei vagyunk az óvoda által szervezett tehetséggondozó csoportoknak. Legkedveltebbek a játékos angol és a zeneovi foglalkozások, de részt veszünk az ovi-foci, a néptánc és a barkács kézműves tevékenységeiben is.

 

 

 

Dióverésen

image

Mindennapjaink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

További képek a galériában