Bárányka csoport

A csoportunkba érkezőt  a 23. Zsoltár első verse fogadja: " Az Úr az én pásztorom...". Vezérigénkhez híven szeretettel és türelemmel igyekszünk végezni feladatainkat a csoportunkba járó 23 nagycsoportos gyermekünk között. Fontosnak tartjuk, hogy a csoportban nyugodt, barátságos légkör vegye őket körül a mindennapi tevékenységek során. Arra törekszünk, hogy a gyermekek érezzék, számíthatnak ránk örömükben és bánatukban egyaránt. Fő feladatunk a megfelelő feltételek megteremtése a gyermeki személyiség hatékony fejlesztése érdekében a napi tevékenységek során.

Az idei nevelési évben a gyermekek életkori sajátosságait figyelembe véve az előző évekhez képest még több élményszerző kirándulást, sétát tervezünk. A debreceni Vojtina Bábszínház előadásai mellett, már részt vettünk több városi programon. Jártunk a Hajdúsági Múzeumban, a városi könyvtárban, a Palinta játszótéren. Közös kirándulást szerveztünk a Csengettyű csoportos gyerekekkel egy közeli tanyára és a hadházi erdőbe. Jártunk szüreten, dióverésen. A gyermekek érdeklődését figyelembe véve igyekszünk megtervezni programjainkat, tevékenységeinket. A gyerekek szívesen játszanak a kerékpárúttal is rendelkező új udvarrészünkön, ahol rendszeresen gyakorolhatják a közlekedési szabályokat is. Naponta mondókázunk, énekelünk, bábozunk, a dramatizálás az egyik kedvenc tevékenysége a csoportunkba járó gyermekeknek. A festés, mintázás, barkácsolás is napi szinten jelenik meg a tevékenységek között. A kész munkákkal csoportszobánkat és az öltözőnket dekoráljuk a szülők legnagyobb örömére.

Óvodánk kiemelt feladata a keresztyén nevelés, a gyermekeket ehhez az értékrendhez igazodva, ebben a szellemben neveljük. Nagy öröm számunkra, hogy nap, mint nap megélhetjük, hogy óvodásaink milyen bizalommal fordulnak Jézus és a mi Mennyei Atyánk felé. Reménység szerint az elvégzett „magvetés” egy életen keresztül elkíséri ezeket a kisgyermekeket. Hálásak vagyunk Istenüknek, hogy a családok nemcsak ránk bízták gyermekeiket, de partnerek is a nevelésben és közösen végezhetjük ezt a feladatot.

Urunk gondoskodó szeretetében bízva igyekszünk legjobb tudásunk szerint végezni munkánkat a Bárányka csoportban.

 

  

Színházban

image

Dióverésen

 

 

 

 

 

további képek a galériában